Meghívjuk az ország valamennyi főzni szerető emberét!

A verseny időpontja: 2012. augusztus 25. szombat  8:00-12:30-ig
Jelentkezési határidő: 2012. augusztus 21. kedd 20:00-ig.
SZLOGENÜNK: Régies ízek modern köntösben, vagy ki mit tud főzni a legjobban. Figyelembe véve azt, hogy a versenyben csak olyan nyersanyagokat lehet használni, amik az erdőben a régi időkben(és ma is) használatosak illetve fellelhetőek voltak, és a hűtés nélküli körülmények között mint a vándor pásztorok, erdészek magukkal tudtak vinni és azt bármikor akár több nap múlva is elővehették és jóízű ételt főzhettek belőle.
ENNEK kapcsán a rendezőség meghatározza, hogy a versenyzők CSAK: Füstöléssel és sózással tartósított húsokat, szalonnákat, kolbászokat, szárított tésztákat és az ide illő nem romlandó fűszereket használhatják. Lehet még babot, lencsét vagy egyéb főzésre egy tál étel elkészítésére alkalmas bármilyen nyersanyagot használni csak azok hosszútávon eltarthatóak legyenek.

Vegyenek részt Bükkzsércen az I. Amatőröknek rendezett bográcsban készíthető ételek szabadtéri főzőversenyén

Különböző települések lakosainak jelentkezését várjuk, akik saját szájízük szerint az általuk legjobbnak tartott bográcsban készíthető ételt főzik, az előzőekben felsorolt feltételek szerint. A főzőcsapat max. 2 fő, a kísérők, segítők bármilyen létszámmal részt vehetnek, de a várható létszámot kérjük előre jelezzék.

A verseny célja: hogy megismerkedjünk egymás tájjellegű, tartósítás nélküli nyersanyagokat használó ételeivel, boraival és kultúrájával, hogy ezáltal is idegenforgalmi látogatottságunkat növeljük és jól érezzük magunkat. Ezt a versenyt közkívánatra rendezzük azok számára, akik nem indulhatnak különféle szakácsoknak rendezett főzőversenyeken, de szeretnek főzni és imádják a gyomrukat.

A verseny leírása:
Bárki, aki nem szakképzett szakács jelentkezhet a versenyre (egyénileg vagy csapatonként maximum 2 fő főzhet, a többiek kísérők, kisegítők, stb).
Bükkzsérc Magyarország egyik gyöngyszeme. A szabadidő park területén a résztvevők felállíthatnak egy magukkal hozott főzősátrat, amelyben egyúttal bemutathatják a saját házuk táját. A magukkal hozott nyersanyagokból kb. 5 adag bográcsban készíthető ételt kell főzni, lehetőleg a saját tájegységüknek megfelelő jellegűt. Hozhatnak magukkal vendégeket is nem tilos.  Az értékelésben neves szakemberek vesznek részt.
Megjegyzés: a résztvevőknek saját maguknak kell gondoskodni a főzéshez szükséges nyersanyagokról és az összes felszerelésről. A rendezőség csak tűzifát, ivóvizet valamint sátorhelyet biztosít.

Tisztelettel kérünk minden résztvevő és érdeklődő csapatot, hogy észrevételeiket, javaslataikat a lenti e-mail címre, vagy faxszámra juttassák el, hogy a verseny folyamán azokat figyelembe vehessük.
Jelentkezési lapot a lenti címen lehet kérni levélben, faxon, vagy Internetes honlapunkról letölteni. (www.bukkzserc.hu)
Jelentkezni a bükkzsérci hivatalban: 3414 Bükkzsérc, Petőfi út 4.
Telefon: 49/523-011
Email: tilajine@bukkzsec.hu
Fax: 49/523-010

KAPCSOLATTARTÓ SZERVEZŐ:  Vasas Csaba polgármester

II Országos favágó verseny és találkozó 2012. Bükkzsérc - Versenykiírás >>
Jelentkezési lap >>

 

Kattintson a plakátra a nagyobb méretért!