Sajtóközlemény

Bükkzsérc Község Önkormányzata szervezésében immár második alkalommal került sor a településen az országos favágóversenyre, valamint vad-és favágó ételek főzőversenyére.
A favágók megmérettetésén 12 három fős csapat, a vadétkek elkészítésében pedig 11 vadásztársaság vett részt. A nagy érdeklődéssel – több ezer fő részvételével – szervezett eseményt Tállai András belügyminisztériumi államtitkár nyitotta meg, aki szinte felmérhetetlen jelentőségűnek minősítette ezt és az ehhez hasonló rendezvényeket a vidék népességmegtartó szerepének megőrzésében, növelésében, a hagyományok ápolásában és tovább fejlesztésében. Őszintén gratulált a szervezőknek, a versenyen résztvevőknek és érdeklődőknek, valamint támogatásáról biztosított a jövő évi hasonló tartalmú országos szintű rendezvény Bükkzsércen történő megtartását.
A helyi szervezők igen gazdag programokat kínáltak a szép számú közönségnek (Kiss István fafaragó: szoborfaragás láncfűrésszel, STIHL road-show, erdészeti gépek, terepjáró autók bemutatója, kézműves iparművész, vadászfelszerelés és ruházati kirakodó vásár, vadászkutya munkabemutató. A község művelődési házában trófea –és preparált állatok kiállítása.
A nagy sikerű rendezvényt tűzijáték és vadászbál zárja.

Tisztelettel:

Vasas Csaba
Bükkzsérc község polgármestere

Bükkzsérc, 2012. augusztus 25.