Faluház

Bükkzsérc község Borsod-Abaúj-Zemplén megye északi oldalán, nagy hegyek ölelésében fekszik, a Mezőkövesd-Bogács-Cserépfalu útvonal utolsó településeként a Bükk hegység lábánál. A Cseresznyés-patak völgyébe ékelődött település hegyoldalakra meredeken felkúszó utcáival, különleges látnivalóival elvarázsolja az ide érkezőket.
Zsérc, ahogyan a helybéliek mondják, csak 1906-ban kapta a Bükk előnevet, a falu főjegyzőjének ugyanis nem tetszett, hogy a település mindig utolsó helyen szerepelt a névsorban.
A falu lakosságának fő foglalkozása a régi időkben a mészfuvarozás volt, ennek köszönhetően az ország számos területére eljutottak. Mindenütt szorgalmas, becsületes emberek hírében álltak.
Ezeknek az embereknek állít emléket a Faluház első szobája, ahol Dr. Pintér Károly – Bükkzsérc egykori polgármestere – fényképgyűjteményéből láthatnak válogatást az érdeklődők. A szoba 2023 telén teljes felújításra került – néhány lelkes helybéli lakos munkájának köszönhetően – így a különleges fotók egy igazi mesebeli hangulatot árasztó környezetbe kerültek.

Nyitva tartás: minden nap (télen is) 10-18 óráig. Kedves látogatóink ne ijedjenek meg, ha a kaput zárva találják, a Kincses Kerámiaműhelyben (Rákóczi u.107.) mindig van valaki, aki kinyitja azt.
Cím: Bükkzsérc, Petőfi u. 39.
Bejelentkezés: Kincses (Gál) Kriszti 20/225-7591
kincseskriszti72@gmail.com
Belépődíj (idegenvezetéssel): 800 Ft/fő
12 éves kor alatt 50% kedvezmény